Ultra V plasma

En effektiv behandling för att reducera hängande ögonlock, påsar under ögonen samt rynkor och fina linjer i ögonområdet. Syftet med behandlingen är att skapa en vaknare blick utan kirurgi. Ultra V Plasma kan även användas på andra områden som rynkor på överläpp, marionettlinjer och hals. Under behandlingen penetrerar värmeenergi huden vilket resulterar i en åtstramande effekt och omedelbart efter behandlingen ses den lyftande effekten. Full effekt av behandlingen kan förväntas efter 1 till 2 månader. Resultatet är permanent och behandlingen kan upprepas om ytterligare resultat önskas, för att bibehålla effekten och för att förebygga framtida åldrande. Beroende på hudens tillstånd och ålder kan det vara nödvändigt att upprepa behandlingen 1 till 2 gånger med 3 månaders mellanrum. 

Lös hud kring ögon
Hängande ögonlock
Påsar under ögonen
Kråksparkar och rynkor runt ögon
Hudförändringar

 

Inför en avancerad behandling som Plasma pen är det viktigt att göra en konsultation. Detta gör man inte samma dag som behandlingen utan innan så vi kan se så det inte finns några hinder att utföra behandlingen.

En konsultation görs alltid innan denna behandling, för att gå igenom kontraindikationer och information. Denna är kostnadsfri

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen applicerar vi bedövningscreme på behandlingsområdet. Detta gör att behandlingen inte upplevs smärtsam, olika behandlingsområden upplevs dock olika. Plasma pen behandlar det översta hudlagret med små, små plasmaimpulser från en elektrod, som genom sina små blixtrar effektivt stramar åt huden på ett mycket kontrollerat sätt upp och för cellerna närmre varandra. Vid varje behandlingspunkt bildas en liten sårskorpa som faller bort av sig själv när den nya huden under har läkt.

Hur många behandlingar rekommenderas?

För vissa räcker det med en behandling, medan det kan behövas 2-4 behandlingar för andra.

 Vilket resultat ger behandlingen?

Resultatet som uppnås är alltid individuellt och det går bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandling. Huduppstramningen som uppnås vid avslutad behandling är permanent, huden fortsätter dock att åldras och påverkas av levnadsvanor och yttre faktorer som vanligt. Generellt kan man säga att resultatet håller i ca 4-6 år.

Att tänka på innan din behandling

Behandlingen fungerar mycket bättre på en återfuktad hud, tänk därför på att fuktbehandla huden så mycket som möjligt innan. Vi ger gärna tips och råd på produkter vid konsultationen.

Att tänka på efter din behandling

Efter en Plasma pen behandling är huden känslig, så var noga med eftervården. Du kommer att få med en  eftervårdskräm, fortsätt använda den så länge den räcker. En vecka efter behandlingen ska du undvika poolbad, bad och bastu, peeling, hudvårdsprodukter med syror och retinol samt injektioner. Simning och bastu är tillåten först efter att alla skorpor har trillat av och såren är helt läkta.

Omedelbart efter behandlingen kan huden vara svullen och röd samt upplevas stram och svidande, denna känsla brukar vanligtvis avta under dagen. Svullnad kring ögonen kan dock kvarstå i några dagar. För att lindra kan man lägga kalla kompresser mot behandlingsområdet.

Små sårskorpor bildas vid varje plasmapunkt. Dessa sitter ytligt och kommer att börja flaga av under de följande dagarna, det kan dock ta över 2 veckor innan de sista försvinner.  För att undvika ärrbildning är det mycket viktigt att låta dem falla av sig själva och inte klia, riva och pilla på området.

Efter att skorporna naturligt har trillat av exponeras en ny rosa hud. Rodnaden kan kvarstå under de följande veckorna och ibland kan det behandlade området även bli lite grått, det här är en del av den normala läkningsprocessen förbättras med tiden. Eftersom den nya huden är mycket känslig måste skyddas från direkt solljus och solarium i minst 3 månader för att undvika hyperpigmentering. Använd hög solskyddsfaktor (spf 50), gärna keps och solglasögon.

Använd ej makeup de första 3 dagarna. Efter detta kan mineralmakeup appliceras dock är det bäst att undvikas makeup helt tills skorporna fallit bort av sig själv.

Drick mycket vatten under läketiden och ta gärna extra tillskott av C-vitamin och Zink. C-vitamin är viktigt för att bilda kollagen som ger struktur till muskler, kärlvävnad, ben, senor och ligament. Eftersom C-vitaminet stärker kollagenet så är kombinationen med mineralet Zink också mycket viktigt för sårläkning. Är du rökare så har du ett långsammare blodflöde, detta kommer medföra att läkningsprocessen tar längre tid.

När kan jag inte göra behandlingen?

  • Tidigast en månad efter Dermapen behandling
  • Tidigast 1,5 månader efter Botox och fillers (Plasmaljuset kan förstöra effekten av injektionerna)
  • Tidigast 1 månad efter kortisoninjektion vid behandlingsområdet
  • Cancer, speciellt benmärgscancer
  • Herpes 
  • Hepatit
  • Graviditet
  • Allergi mot bedövningsmedel
  • Pacemaker
  • Vissa autoimmuna sjukdomar (kontakta oss för mer information)

 

Tid: 45 minuter
Pris: 3 500:-
För vem: Passar dig som vill strama upp huden 

För mer information se ”Hängande ögonlock 45 minuter”

Beroende på hudens tillstånd och ålder kan det vara nödvändigt att upprepa behandlingen 1 till 2 gånger med 3 månaders mellanrum.

Tid: 45 minuter
Pris: 3 500:-
För vem: Passar dig som vill strama upp huden 

För mer information se ”Hängande ögonlock 45 minuter”

Beroende på hudens tillstånd och ålder kan det vara nödvändigt att upprepa behandlingen 1 till 2 gånger med 3 månaders mellanrum.

Tid: 60 minuter
Pris: 5 500:-
För vem: Passar dig som vill strama upp huden 

För mer information se ”Hängande ögonlock 45 minuter”

Beroende på hudens tillstånd och ålder kan det vara nödvändigt att upprepa behandlingen 1 till 2 gånger med 3 månaders mellanrum.

Tid: 60 minuter
Pris: 3 900:-
För vem: Passar dig som vill strama upp huden 

Presentkort

Ge bort en skön behandling till någon du tycker om. I butiken hittar du dessutom massor av härliga produkter för hud och hår.